Welke meststoffen kan ik gebruiken voor de Brugmansia?De Brugmansia, ook wel engelentrompet genoemd, is een uniek exemplaar in de plantenwereld. De plant heeft een enorme groei, dus als je de Brugmansia graag ziet stralen in je tuin of op het terras, dan is veel aandacht en zorg erg belangrijk.

Deze rijkbloeiende kuipplant is een "stiktofvreter". In het voorjaar raden wij aan om tweemaal per week een stikstofrijke NPK-meststof te geven. Meststof voor rozen of geraniums is de ideale meststof maar een algemene meststof en landbouwmest zullen daarnaast ook voldoen.

Door de sterke groei en de vorming van hun grote bloemen heeft de engelentrompet veel behoefte aan voedingsstoffen. De eerste portie meststof geef je best in het voorjaar, wanneer de plant nieuwe bladeren en scheuten vormt. Tot augustus moet je de plant dan wekelijks van voldoende voedingsstoffen voorzien met een voedselrijke vloeibare of gekorrelde meststof.

Ben jij op zoek naar kwalitatieve meststof voor jouw Brugmansia?

Tervado BVBA in Heusden Zolder kweekt lokale en kwalitatieve terras- en tuinplanten, en biedt een ruime keuze aan allerhande materialen voor je tuin. Daarnaast helpen wij je met veel plezier verder bij de aanleg en het onderhoud van je tuin. Groene vingers gegarandeerd.

Bezoek onze webshop

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Contacteer ons

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Contacteer ons